欢迎来到凯贤教育官方网站!
微信
凯贤微信二维码
023-81707029

凯贤教育

凯贤微信公众号二维码

扫码关注

师出名门,锦绣前程!

2019年网络教育统考《大学英语B》试卷版练习题8

发表日期: 来源:凯世迈教育 作者:小编 阅读(123 )

一、交际英语
 1.- I'm sorry to trouble you. Can I borrow a pen, please?
 - ___________.
 A.Yes, you can
 B.Certainly! It is here
 C.She's welcome
 D.Thank you
 答案:B
 2.- Could you help me with my physics, please?
 - ________
 A.No, no way.
 B.No, I couldn't.
 C.No, I can't.
 D.Sorry I can't. I have to go to a meeting right now.
 答案:D
 3.- Is that seat taken?
 - _________
 A.Please don't worry.
 B.I don't think so.
 C.Why not?
 D.It's very nice.
 答案:B
 4.- Let me introduce myself. I'm Steward.
 - _________
 A.What a pleasure.
 B.Pleased to meet you.
 C.I don't know.
 D.Thanks a lot.
 答案:B
 5.- How can I get to the cinema?
 - _________
 A.It's very far.
 B.Yes, there is a cinema near here.
 C.It's well known.
 D.Go down this street and turn left.
 答案:D
 二、阅读理解
 Social customs differ from country to country. Does a man walk on the left or the right of a woman in your country? Or doesn't it matter? What about table manners? Should you use both hands when you are eating? Should you leave one in your lap, or on the table?
 The Americans and the British not only speak the same language but also share a large number of social customs. For example, in both America and England people shake hands when they meet each other for the first time. Also, most Englishmen will open a door for a woman or offer their seat to a woman, and so will most Americans. Promptness is important both in England and in America. That is, if a dinner invitation is for 7 o'clock, the dinner guest either arrives close to that time or calls up to explain his delay.
 The important thing to remember about social customs is not to do anything that might make other people feel uncomfortable - especially if they are your guests. There is an old story about a man who gave a formal dinner party. When the food was served, one of the guests started to eat his peas with a knife. The other guests were amused or shocked, but the host calmly picked up his knife and began eating in the same way. It would have been bad manners to make his guest feel foolish or uncomfortable.
 6.The guest should find an excuse if he is to be late for the dinner.
 A.T
 B.F
 答案:B
 7.“It would have been bad manners to make his guest feel foolish or uncomfortable” “Bad manners” means shameful.
 A.T
 B.F
 答案:B
 8.According to the text, the best host tried his best to make his guests feel comfortable.
 A.T
 B.F
 答案:A
 9.The host was polite when he picked up his knife and began eating in the same way.
 A.T
 B.F
 答案:A
 10.This passage mainly tells us something about social customs.
 A.T
 B.F
 答案:A
 Shyness is the cause of much unhappiness for a great many people. Shy people are anxious and self-conscious; that is, they are excessively concerned with their own appearance and actions. Worrisome thoughts are constantly occurring in their minds: what kind of impression am I making? Do they like me? Do I sound stupid? Am I wearing unattractive clothes?
 It is obvious that such uncomfortable feelings must negatively affect people. A person’s conception of himself or herself is reflected in the way he or she behaves, and the way a person behaves affects other people’s reactions. In general, the way people think about themselves has a profound effect on all areas of their lives.
 Shy people, having low self-esteem, are likely to be passive and easily influenced by others. They need reassurance that they are doing “the right thing.” Shy people are very sensitive to criticism; they feel it confirms their feelings of inferiority. They also find it difficult to be pleased by compliment with a statement like this one, “You’re just saying that to make me feel good. I know it’s not true.” It is clear that while self-awareness is a healthy quality, overdoing it is harmful.
 Can shyness be completely eliminated, or at least reduced? Fortunately, people can overcome shyness with determined and patient efforts in building self-confidence. Since shyness goes hand in hand with a lack of self-esteem, it is important for people to accept their weaknesses as well as their strengths.
 Each one of us is a unique, worthwhile individual, interested in our own personal ways. The better we understand ourselves, the easier it becomes to live up to our full potential. Let’s not allow shyness to block our chances for a rich and fulfilling life.
 11.What does the author try to prove by citing “what kind of impression am I making?” (Para. 1)__________
 A.Shy people benefit from their caring about their appearance.
 B.People’s shyness make them care too much about their appearance and actions.
 C.It’s natural that shy people don’t believe other’s compliments.
 D.Shy people think they are different from others.
 答案:B
 12.According to the writer, self-awareness is __________.
 A.a good quality
 B.the cause of unhappiness
 C.harmful to people
 D.a weak point of shy people
 答案:A
 13.That shy people react to a compliment in such a way is ___________.
 A.good
 B.unreal
 C.very reasonable
 D.harmful
 答案:D
 14.Which of the following statements is true, according to the passage? _________
 A.Shyness helps us to develop our potential
 B.Shyness enables us to understand ourselves better
 C.Shyness can block our chances for a rich life
 D.Shyness has nothing to do with lack of self-esteem
 答案:C
 15.It can be inferred from the passage that shy people ________.
 A.should find more of their weakness
 B.should understand themselves in the right way
 C.had better ignore their weakness
 D.can get rid of their shyness while maintaining low self-esteem
 答案:B
 三、词汇与语法
 16.Smoking is bad for your health. So, please  _______.
 A.give it up
 B.give it in
 C.give it out
 D.give it away
 答案:A
 17.Three-fourths of the homework ______today.
 A.has finished
 B.has been finished
 C.have finished
 D.have been finished
 答案:B
 18.The workers are busy ____models for the exhibition.
 A.to make
 B.with making
 C.being making
 D.making
 答案:D
 19.She wonders ____will happen to her private life in the future.
 A.that
 B.it
 C.this
 D.what
 答案:D
 20.The boy is not happy at the new school. He has ________ friends there.
 A.few
 B.a few
 C.little
 D.a little
 答案:A
 四、完型填空
 A generation gap (代沟)has become a serious problem. I read a report about it in the newspaper. Some children have killed themselves after quarrels with __21__. I think this is because they don't often have a talk with each other. Parents now spend more time in the office, __22__ they don't have much time to stay with their children. As time passes, they both feel that they don't have the same topics to talk about. I want to tell parents to be more with your children, get to know them and __23__ them. And for children, show your feelings to your parents. They are the people who love you. So __24__ them your thoughts. In this way, you __25__ have a better understanding of each other.

21.
 A.parents
 B.understand
 C.so
 D.can
 E.tell
 答案:A
 22.
 A.parents
 B.understand
 C.so
 D.can
 E.tell
 答案:C
 23.
 A.parents
 B.understand
 C.so
 D.can
 E.tell
 答案:B
 24.
 A.parents
 B.understand
 C.so
 D.can
 E.tell
 答案:E
 25.
 A.parents
 B.understand
 C.so
 D.can
 E.tell
 答案:D
 五、英译汉
 26.Everyone was in bed except me.
 答案:除了我,所有人都上床睡觉了。
 27.He doesn't like the way you talk to him.
 答案:他不喜欢你和他说话的样子。
 28.He has the habit of making notes while reading.
 答案:他有阅读时记笔记的习惯
 29.This box can hold more books than that one.
 答案:这个箱子比那个箱子能装更多的书。
 30.Most students feel satisfied with the progress they’ve made.
 答案:大多数学生对自己所取得的进步感到满意。
 31.I rang your house last night but your mother answered the phone.
 答案:我昨夜给你家打电话,但接电话的是你母亲。
 六、写作
 32.写作
 Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。
 1.自学的优点;
 2.自学中遇到的主要困难。
 Self-study
 答案:无

友情链接