欢迎来到凯贤教育官方网站!
微信
凯贤微信二维码
023-81707029

凯贤教育

凯贤微信公众号二维码

扫码关注

师出名门,锦绣前程!

2019年网络教育统考《大学英语B》试卷版练习题9

发表日期: 来源:凯世迈教育 作者:小编 阅读(122 )

一、交际英语

 1.- Hello! Is that Mr Wang speaking?
 - _________
 A.Yes. This is Mr Wang speaking.
 B.Yes. Can I speak to Mr Wang?
 C.Sorry, you'd better ask Mr Wang.
 D.No, I can't speak.
 答案:A
 2.- What day is today?
 - _________
 A.It's March 6.
 B.It's a fine day today.
 C.It's March.
 D.It's Monday.
 答案:D
 3.- This box is too heavy for me to carry it upstairs.
 - _______
 A.You may ask for help.
 B.I'll give you a hand.
 C.Please do me a favor.
 D.I'd come to help.
 答案:B
 4.- Could you help me with my physics, please?
 - ________
 A.No, no way.
 B.No, I couldn't.
 C.No, I can't.
 D.Sorry I can't. I have to go to a meeting right now.
 答案:D
 5.- I think he is a good lecturer.
 - _________
 A.Sorry, it doesn't matter.
 B.So do I.
 C.Yes. It's a good idea.
 D.I don't mind.
 答案:B
 二、阅读理解
 Wang Yani was born in 1975 in Gongcheng, China. Even when she was a baby, she loved to draw lines everywhere. Seeing this, her father decided to help her. He gave her paint, brushes and paper. She practised hard and improved very quickly. Soon her lines became flowers, trees and animals. Some of her pictures were shown in an art exhibition in Shanghai at the age of 4.
 By age six, Yani had made over 4,000 paintings. She loved to draw animals, especially monkeys and cats. Although her father was good at drawing, he didn't give her any art lessons. He even stopped painting his own pictures. Instead, he often took the little girl to parks and zoos to get ideas for her work. In this way, Yani developed her own style of painting with bright colours. All her pictures were different from others.
 At the age of 8, one of her monkey paintings was made into a Chinese stamp. Later, she started to draw pictures of country scenery and people. And when she was just 14, she became the youngest person to have personal shows in Washington D. C. and many other cities around the world.

6.Wang Yani' s pictures were first shown in Gongcheng.
 A.T
 B.F
 答案:B
 7.She was especially good at drawing monkeys and cats before she was eight.
 A.T
 B.F
 答案:A
 8.Her father took her to zoos and parks because he wanted the girl to get ideas for her work.
 A.T
 B.F
 答案:A
 9.Yani had her personal shows in Washington D. C. at the age of 14.
 A.T
 B.F
 答案:A
 10.Yani's father often gave her art lessons.

A.T
 B.F
 答案:B
 Morgan Rees has always been a good businessman. He used to own three petrol stations and was busy most of the time. When he was 65, the normal retirement age, he decided that he didn't want to stop, so he carried on working for another two years. Eventually, when he was nearly 68, his wife, Dolly, asked him to retire because she wanted to enjoy their old age together. Reluctantly, he handed over the business to his son.
 But he was unhappy. He didn't know what to do with himself. Although he read a lot of books and he went on holiday to interesting places with his wife, he was bored and began to get depressed because he hated being retired.
 Then one day he saw an advertisement in the newspaper and, without telling his wife, he bought a small crockery (陶器) factory. The next week he told his family. They were horrified and worried. They thought he was too old at 71 to start work again.
 He is now 76 and he has expanded the company considerably. He has increased the number of staff from 6 to 24 and he has found many new customers for the products. He has developed the export market and has improved profits by 200%. He has opened a new design office and employed three young designers. They have been all over the world to get new ideas, and one of them has gone to France this week to a major trade fair. Most importantly, he hasn't been bored since he bought the factory.
 11.The topic sentence of Para. 1 is ______.
 A.Morgan Rees has always been a good businessman
 B.he used to own three petrol stations and was busy most of the time
 C.when Morgan Rees was 65, he got retired
 D.reluctantly, he handed over the business to his son
 答案:A
 12.The topic sentence of Para. 2 is ______.
 A.he didn't know what to do with himself
 B.he went on holiday to interesting places with his wife
 C.he was unhappy after he got retired
 D.none of them
 答案:C
 13.Which of the following statements can best express the main idea of Para. 3?
 A.One day he saw an advertisement in the newspaper.
 B.He bought a small crockery factory in secret and started work again.
 C.He told his family he bought a small crockery factory.
 D.His family was horrified and worried when they learned he bought the small factory.
 答案:B
 14.What is the central idea of the last paragraph?
 A.Morgan Rees has worked until he is 76.
 B.Morgan Rees has developed the export market and improved the profits by 200%.
 C.Morgan Rees hasn't been bored since he bought the factory.
 D.Since he started working again, Morgan Rees has expanded the company considerably, which has enriched his retired life.
 答案:D
 15.The passage mainly deals with ______.
 A.why Morgan Rees bought a small crockery factory
 B.how Morgan Rees lived his retired life more happily by turning to work again
 C.how Moran Rees became a good businessman
 D.how Moran Rees expanded the company considerably
 答案:B
 三、词汇与语法
 16.The scientists are ____ a series of experiments to learn more about how the body adapts to weightlessness.
 A.defining
 B.having
 C.carrying
 D.doing
 答案:D
 17.The traveler, ________ inexperienced, doesn't know how to plan a trip.
 A.to be
 B.being
 C.is
 D.as being
 答案:B
 18.I don’t know the park, but it's______ to be quite beautiful.
 A.said
 B.told
 C.spoken
 D.talked
 答案:A
 19.Australia is one of the few countries ____ people drive on the left of the road.
 A.which
 B.that
 C.where
 D.on which
 答案:C
 20.We worked hard and completed the task _____.
 A.in the time
 B.on the time
 C.ahead of time
 D.before time
 答案:C
 四、完型填空
 Strange things happen to time when you travel, because the earth is divided into twenty-four parts, ___21___ a part. You can have days with more or fewer than twenty-four hours, and weeks with more or fewer than seven days.
 Your ship goes into ___22___ time part every day if you make a five-day journey across the Atlantic Ocean. As you go into each part, the time ___23___ one hour. Traveling west, you set your clock back; traveling east, you let it ahead. Each day of your journey has either twenty-five or twenty-three hours.
 If you travel by ship across the Pacific, you ___24___ the International Date Line. This is the point where a new day ___25___. When you go across the line, you change your calendar one full day, back or ahead.
 21.
 A.a different
 B.one hour
 C.cross
 D.changes
 E.begins
 答案:B
 22.
 A.a different
 B.one hour
 C.cross
 D.changes
 E.begins
 答案:A
 23.
 A.a different
 B.one hour
 C.cross
 D.changes
 E.begins
 答案:D
 24.
 A.a different
 B.one hour
 C.cross
 D.changes
 E.begins
 答案:C
 25.
 A.a different
 B.one hour
 C.cross
 D.changes
 E.begins
 答案:E
 五、英译汉
 26.Jane moved to New York at the end of last month.
 答案:简在上月底就移居纽约了。
 27.I look forward to hearing from you.
 答案:我期待着收到您的回信。
 28.These two students from our school have been admitted to Beijing University.
 答案:我们学校这两个学生已经被北京大学录取了。
 29.Both Ann and Mary are suitable for the job.
 答案:安妮和玛丽都适合干这项工作。
 30.The friend saw everything but did not say a single word.
 答案:这位朋友看到了一切,却一言不发。
 31.Look out the window it's still raining today!
 答案:看窗外,今天还在下雨。
 六、写作
 32.Instructions:根据下面所给的题目和提纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

Notice
 请按下列要求写一个通知
 1.我们的英语老师将举行晚会,请全班同学参加。
 2.晚会时间:晚上六点;地点:在102教室。
 3.请每个同学准备唱一首英语歌曲或用英语讲一个笑话。
 答案:无

友情链接