欢迎来到凯贤教育官方网站!
微信
凯贤微信二维码
023-81707029

凯贤教育

凯贤微信公众号二维码

扫码关注

师出名门,锦绣前程!

2019年网络教育统考《大学英语B》试卷版练习题10

发表日期: 来源:凯世迈教育 作者:小编 阅读(122 )

一、交际英语
 1.- What do you think of the new mobile phone model?
 - _________
 A.It goes very fast.
 B.It travels very fast.
 C.It is very expensive.
 D.It walks very slowly.
 答案:C
 2.- What day is today?
 - _________
 A.It's March 6.
 B.It's a fine day today.
 C.It's March.
 D.It's Monday.
 答案:D
 3.- Excuse me, how much is the jacket?
 - It's 499 Yuan. ________
 A.Oh, no. That's OK!
 B.How do you like it?
 C.Which do you prefer?
 D.Would you like to try it on?
 答案:D
 4.- What's the matter, John?
 - _________
 A.I failed my French test.
 B.It doesn't matter.
 C.Nothing's wrong with him.
 D.I don't think I can.
 答案:A
 5.- Would you like something to drink? What about a cup of tea?
 - _________
 A.No, thanks.
 B.No, I wouldn't.
 C.Yes, I want.
 D.Yes, I like.
 答案:A
 二、阅读理解
 Will it matter if you don't take your breakfast? Recently a test was given in the United States. Those tested included people of different ages, from 12 to 83. During the experiment, these people were given all kinds of breakfasts and sometimes they got no breakfast at all. Special tests were set up to see how well their bodies worked when they had eaten a certain kind of breakfast. The results show that if a person eats a proper breakfast, he or she will work with better effect than if he or she has no breakfast. This fact appears to be especially true if a person works with his brains. If a student eats fruit, eggs, bread and milk before going to school, he will learn more quickly and listen with more attention in class. Contrary to what many people believe, if you don't eat breakfast, you will not lose weight. This is because people become so hungry at noon that they eat too much for lunch, and end up gaining weight instead of losing. You will probably lose more weight if you reduce your other meals.
 6.During the test, those who were tested were given very rich breakfast.
 A.T
 B.F
 答案:B
 7.The results of the test show that breakfast has a great effect on work and studies.
 A.T
 B.F
 答案:A
 8.According to the passage many people believe that if you don't eat breakfast, you will lose weight.
 A.T
 B.F
 答案:A
 9.It's unknown that you will gain weight if you have breakfast.
 A.T
 B.F
 答案:A
 10.Eating less in lunch and supper may help to lose weight.
 A.T
 B.F
 答案:A
 In the United States, it is not customary to telephone someone very early in the morning. If you telephone him early in the day, while he is shaving or having breakfast, the time of the call shows that the matter is very important and requires immediate attention. The same meaning is attached to telephone calls made after 11:00 pm. If someone receives a call during sleeping hours, he assumes it's a matter of life or death. The time chosen for the call communicates its importance.
 In social life, time plays a very important part. In the U.S.A. guests tend to feel they are not highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date. But it is not true in all countries. In other areas of the world, it may be considered foolish to make an appointment too far in advance because plans which are made for a date more than a week away tend to be forgotten. The meaning of time differs in different parts of the world. Thus, misunderstandings arise between people from different cultures that treat time differently. Promptness is valued highly in American life, for example. If people are not prompt, they may be regarded as impolite or not fully responsible. In the U.S. no one would think of keeping a business associate waiting for an hour, it would be too impolite. A person, who is 5 minutes late, will say a few words of explanation, though perhaps he will not complete the sentence.
 11.What is the main idea of this passage? ________
 A.It is not customary to telephone someone in the morning and in sleeping hours in the U.S.
 B.The role of time in social life over the world.
 C.If people are late, they may be regarded as impolite or not fully responsible in the U.S.
 D.Not every country treats the concept of time as the same.
 答案:B
 12.What does it mean in the passage if you call someone during his or her sleeping hours? _______
 A.A matter of work.
 B.A matter of life or death.
 C.You want to see him or her.
 D.You want to make an appointment with him or her.
 答案:B
 13.Which of the following time is proper if you want to make an appointment with your friend in the U.S. A.?
 A.at 7:00 am
 B.at 4:00 pm
 C.at the midnight
 D.at 4 am
 答案:B
 14.Which of the following statements is true according to the passage? ________
 A.In the U.S.A. guests tend to feel they are highly regarded if the invitation to a dinner party is extended only three or four days before the party date.
 B.No misunderstandings arise between people from different cultures about the concept of time.
 C.It may be considered foolish to make an appointment well in advance in the U.S.A..
 D.Promptness is valued highly in American life.
 答案:D
 15.From the passage we can safely infer that _______
 A.it’s a matter of life or death if you call someone in day time.
 B.the meaning of time differs in different parts of the world.
 C.it makes no difference in the U.S. whether you are early or late for a business party.
 D.if a person is late for a date, he needn’t make some explanation.
 答案:B
 三、词汇与语法
 16.The bicycle you saw isn't ________. It belongs to ________.
 A.me; you
 B.mine; hers
 C.hers; his
 D.his; her
 答案:D
 17.It is because she is very devoted to her patients ________ she is loved by them.
 A.that
 B.which
 C.what
 D.who
 答案:A
 18.Once environmental damage ______, it takes many years for the system to recover.
 A.is to do
 B.does
 C.had done
 D.is done
 答案:D
 19.The young lady coming over to us _____ our English teacher; the way she walks tells us that!
 A.must be
 B.can be
 C.would be
 D.could be
 答案:A
 20.His mother _____alone since his father died.
 A.lived
 B.lives
 C.has lived
 D.is living
 答案:C
 四、完型填空
 John is a famous writer now. But he said he was not a good student when he was young. He was often late for ___21___ and didn't like doing his homework. Sometimes, he slept in class while the teacher was teaching. He didn't understand much, but he always thought he understood everything. One day the teacher ___22___ the students a question, “When Jack was ten years old, ___23___ brother Bob was twenty, Jack is fifteen now and how old is his brother Bob?” John said, “That's easy. Bob is twice as old as Jack, so he is now thirty.”
 Another time, the ___24___ in a science class asked, “When it thunders (打雷), why do we always see the light before we ___25___ the sound?”
 “But, Miss,”said John quickly,“don't you know our eyes are in front of our ears?”
 21.
 A.teacher  B.his  C.asked   D.class   E.hear
 答案:D
 22.
 A.teacher  B.his  C.asked  D.class  E.hear
 答案:C
 23.
 A.teacher  B.his  C.asked  D.class  E.hear
 答案:B
 24.
 A.teacher  B.his  C.asked  D.class  E.hear
 答案:A
 25.
 A.teacher  B.his  C.asked  D.class  E.hear
 答案:E
 五、英译汉
 26.Who's going to answer the telephone?
 答案:谁去接电话?
 27.I was wondering if you could help me to find this book.
 答案:我不知道你是否能帮助我找到那本书?
 28.I was too excited to say a word in front of him.
 答案:我当时太兴奋了,以至于在他面前什么也说不出来了。
 29.Could you tell me where the post office is?
 答案:请问邮局在哪里?
 30.They thought that there must be something wrong with their TV set.
 答案:他们认为电视机一定出了毛病了。
 31.The friend saw everything but did not say a single word.
 答案:这位朋友看到了一切,却一言不发。
 六、写作
 32.写作
 Instructions:根据下面所给的题纲用英语写出一篇不少于80词的短文。

内容提示:假如你叫张琳,你昨天(4月7日)在放学回家的路上发生了交通事故。你从自行车上摔了下来,被好心人及时送到了医院,医生叫你卧床休息三天,特此请假(ask for a sick leave)
 要求:1.请根据以上内容,向班主任张老师写一张请假条;
 2.以第一人称写,不能逐字翻译;
 3.词数80左右。
 答案:无

友情链接