欢迎来到凯贤教育官方网站!
微信
凯贤微信二维码
023-81707029

凯贤教育

凯贤微信公众号二维码

扫码关注

师出名门,锦绣前程!

2019年网络教育统考《大学英语B》完形填空练习题

发表日期: 来源:凯世迈教育 作者:小编 阅读(122 )

1、There is an old saying that husbands and wives start to look and behave like each other after a time. I don't know if this was true of my mother and father.
 Both of my parents had brown hair and brown eyes and low voices. My father,___21___, was eight years older than my mother and taller and thinner. He was built as straight as an arrow. My mother was shorter and had a rounder and fuller face and she looked as soft as a pillow.
 My mother was quieter and talked less than my father did. She was also a much more patient person than my father. My father was more experienced in life. He was ___22___ to doing everything quickly. My mother, on the other hand, worked and spoke more slowly.
 They were fond of nature and sports, such as walking, gardening and swimming. They were both ___23___ in reading and music, but my father preferred history books, while my mother liked to read romantic novels. In music, their types were similar, and they were never proud of listening to it. Most of the time they were in agreement on bringing ___24___ their children. They both believed in giving them love and neither one believed in punishing them physically. At times, their personalities were very much alike, but at other times, they seemed very ___25___. Perhaps that is why none of their children knows which parent he looks or behaves like.
 1)A.however   B.interested   C.up   D.used    E.different   答案:A
 2) A.however   B.interested   C.up   D.used    E.different  答案:D
 3)A.however   B.interested   C.up   D.used    E.different  答案:B
 4)A.however   B.interested   C.up   D.used    E.different  答案:C
 5)A.however   B.interested   C.up   D.used    E.different  答案:E
 2、John is a famous writer now. But he said he was not a good student when he was young. He was often late for ___21___ and didn't like doing his homework. Sometimes, he slept in class while the teacher was teaching. He didn't understand much, but he always thought he understood everything. One day the teacher ___22___ the students a question, “When Jack was ten years old, ___23___ brother Bob was twenty, Jack is fifteen now and how old is his brother Bob?” John said, “That's easy. Bob is twice as old as Jack, so he is now thirty.”
 Another time, the ___24___ in a science class asked, “When it thunders (打雷), why do we always see the light before we ___25___ the sound?”
 “But, Miss,”said John quickly,“don't you know our eyes are in front of our ears?”
 1)A.teacher  B.his  C.asked  D.class  E.hear  答案:D
 2)A.teacher  B.his  C.asked  D.class  E.hear  答案:C
 3)A.teacher  B.his  C.asked  D.class  E.hear  答案:B
 4)A.teacher  B.his  C.asked  D.class  E.hear  答案:A
 5)A.teacher  B.his  C.asked  D.class  E.hear  答案:E
 3、Jody was ten years old when he decided he needed a job. He thought it might be fun to raise worms. He could sell them to farmers and people who fished. So in __21__, he bought many worms. But that winter the cold weather killed all the worms because he had not put them in a warm place.
 The next spring Jody __22__ again. He bought more worms, which he took good care of. When winter came, he took them inside, so they would stay warm. Many people bought his worms.
 One day when Jody was twelve, he got a letter. It was from the state of New York. The letter said, " Everyone who __23__ things has to pay taxes!" Jody made only one dollar selling worms. But he still had to pay part of that money to the state. He told many people in his town what had __24__. Soon some people from a television station talked with Jody. Many people saw it and they began to write letters to the state. The letters now said that the law was __25__. Finally the law was changed. Children like Jody can now sell things without paying money to the state.
 1)A.sells  B.tried  C.unfair  D.spring  E.happened  答案:D
 2)A.sells  B.tried  C.unfair  D.spring  E.happened  答案:B
 3)A.sells  B.tried  C.unfair  D.spring  E.happened  答案:A
 4)A.sells  B.tried  C.unfair  D.spring  E.happened  答案:E
 5)A.sells  B.tried  C.unfair  D.spring  E.happened  答案:C
 4、A rich American went into a shop in London. He wanted very much to get a nice-looking watch. He saw a watch and liked it so much that he decided to buy it. But the owner of the shop asked five hundred dollars for it.___21___ the American was hesitating, a young man suddenly came into the shop, took ___22___out of the owner's hand and ran out with it. It all happened in a few seconds. When the owner ran out ___23___the street, the young man had already disappeared among the people. The American went on. At the next corner, he saw the young man with the stolen watch in his hand, “Do you want to buy a fine watch, sir?” he said in a low voice, “It's only a hundred dollars.”
 “The young man doesn't know I saw him stealing the watch just now,” he thought. The American paid at once and went happily back to his room with the watch. He told his friend about the fine watch. His friend ___24___ a look at the watch and started to shout immediately. He said, “You are a fool. This watch is worth only ten dollars. I'm ___25___the shop owner and the young man planned all this together.”
 1)A.into  B.sure  C.took  D.While  E.the watch  答案:D
 2)A.into  B.sure  C.took  D.While  E.the watch  答案:E
 3)A.into  B.sure  C.took  D.While  E.the watch  答案:A
 4)A.into  B.sure  C.took  D.While  E.the watch  答案:C
 5)A.into  B.sure  C.took  D.While  E.the watch  答案:B
 5、An old man died and left his son a lot of money. But the son was a foolish young man, and he quickly spent ___21___ money, so that he had ___22___ left. Of course, when that happened, all his friends left him. When he was quite poor and alone, he went to see Nasreddin, who was a kind, clever old man and often helped people when they had troubles.
 "My money has finished and my friends have gone," said the young man. "What will ___23___ to me now?"
 "Don't ___24___, young man," answered Nasreddin. "Everything will soon be all right again. Wait, and you will soon feel much happier."
 The young man was very glad. "Am I going to get rich again then?"
 "No, I ___25___ mean that," said the old man. "I meant that you would soon get used to being poor and having no friends."
 1)A.happen  B.didn't  C.nothing  D.all the  E.worry  答案:D
 2)A.happen  B.didn't  C.nothing  D.all the  E.worry  答案:C
 3)A.happen  B.didn't  C.nothing  D.all the  E.worry  答案:A
 4)A.happen  B.didn't  C.nothing  D.all the  E.worry  答案:E
 5)A.happen  B.didn't  C.nothing  D.all the  E.worry  答案:B
 6、Many people would agree that stress is a major problem in modern life. It is certainly true that worry and quarrel can cause all kinds of illnesses, __21__ backache to severe headaches, or even more serious complaints such as high blood pressure.
 Many of us think __22__ stress as something that other people impose on us. We often complain about how other people put us __23__ pressure. But we should try not to let such pressure affect us. We should not forget that we are largely responsible for some of the stress ourselves. We sometimes take __24__ more work than our bodies and our minds can handle. We should learn to __25__our limitations. We should be aware of which things are really important and which are not.
 1)A.of  B.under  C.accept  D.from  E.on
答案:D
 2)A.of  B.under  C.accept  D.from  E.on  

答案:A
 3)A.of  B.under  C.accept  D.from  E.on  

答案:B
 4)A.of  B.under  C.accept  D.from  E.on  

答案:E
 5)A.of  B.under  C.accept  D.from  E.on  

答案:C
 7、Fire can help people in many ways. Fire can heat water, ___21___ your house, give light and cook food. But fire can burn things too. Nobody knows ___22___ people began to use fire. One story from Australia tells about a man a very long time ago. He went up to the sun by a rope and brought fire down.
 Today people know how to ___23___ a fire with matches. Children sometimes like to play with them. But matches can be very dangerous.
 Fire kills people every year. So you must be careful about matches. You should also learn to ___24___ fires. Fires need oxygen. Without oxygen they die. There is oxygen in the air. Cover a fire with water, sand, or in an emergency, with your coat or a blanket. This keeps the air ___25___ a fire and kills it.
 Be careful with fire, and it will help you. Be careless with fire, and it might hurt you.
 1)A.make  B.warm  C.how  D.put out  E.from
 答案:B
 2)A.make  B.warm  C.how  D.put out  E.from

 答案:C
 3)A.make  B.warm  C.how  D.put out  E.from  

答案:A
 4)A.make  B.warm  C.how  D.put out  E.from   
 答案:D
 5)A.make  B.warm  C.how  D.put out  E.from   
 答案:E
 8、It seems quite clearly unjust to pay two people different amounts of money for doing the same work. But it is not as easy as it appeals at first __21__ to introduce equal pay for equal work.
 Two people may be working side by side in a factory and doing the same work, but one may be doing it twice as fast as the __22__; or one may be making no mistakes, while the other is making a lot. In some kinds of work, one can solve the problem of speed if one pays by the amount of work to be done and not by the hour: work paid for in this __23__ is called piece-work. But it is not always possible to do this, so it is sometimes useful to pay workers at different rates, which take differences in skill into __24__. This usually means that the younger and therefore less experienced worker gets less than the __25__ and more experienced one, which seems reasonable enough.
 1)A.other  B.sight  C.older  D.way  E.account
 答案:B
 2)A.other  B.sight  C.older  D.way  E.account   
 答案:A
 3)、 A.other  B.sight  C.older  D.way  E.account   
 答案:D
 4)、 A.other  B.sight  C.older  D.way  E.account   
 答案:E
 5)、 A.other  B.sight  C.older  D.way  E.account   
 答案:C
 9、People in different parts of the world have very different ideas about what is good to eat. The people near the North Pole __21__ the raw meat of seals. People living in the desert prefer the roasted(烘烤的) meat of sheep or goats. Americans cook the meat of many different animals, but perhaps their favorite __22__ is steak. Americans also eat a lot of chicken, as well as fish and other foods from the sea. Some people in India do not eat meat or fish at all.
 Even when people in different parts of the world eat the same food, they often prepare it very differently. If you were in Germany, you would find soup that is thick and heavy. If you were in China, you would find soup that is thin and clear. Many __23__ like butter that is fresh and firm; however, some people -in India, for example - like butter that it is melted into an oil.
 People in different parts of the world also have different ideas about what is good to drink. The most popular hot drinks are coffee and tea. Coffee is very popular __24__ northern Europe and in the Middle East. Some people put cream and sugar in their coffee. But in the United States, many people make their coffee "black" - that is, __25__ cream or sugar. Tea is the national drink in China, Japan, and other east Asian countries. In these countries, people drink tea without sugar. But in England, where it is also a national drink, many people use sugar and hot or cold milk in their tea.
 1)、A.food  B.in  C.without  D.enjoy  E.people
 答案:D
 2)、A.food  B.in  C.without  D.enjoy  E.people 
 答案:A
 3)、A.food  B.in  C.without  D.enjoy  E.people   
 答案:E
 4)、A.food  B.in  C.without  D.enjoy  E.people   
 答案:B
 5)、A.food  B.in  C.without  D.enjoy  E.people  

 答案:C
 10、Mr. Clarke works in a middle school. He likes reading and often borrows some books from the library. He keeps ___21___ to the radio every morning and reading newspapers after supper. So he knows much and teaches well. His students worship(崇拜)him very much.
 Mike, Mr. Clarke's little son, is only nine. He ___22___ likes reading books. And he often asks his father some qusetions. Mr. Clarke always thinks he's too ___23___ to understand him and chooses the easiest ones to answer. Of course the boy is not pleased with that.
 One day Mike read ___24___ about the lights and was interested in it. When his father told him to do some housework, he went on thinking of it. He asked him ___25___ questions, and his father answered all. Then his father said proudly, "Fathers always know more than sons!"
 The boy thought for a while and said, "I don't think so!"
 1)、 A.a few  B.listening  C.also  D.young  E.something
 答案:B
 2)、 A.a few  B.listening  C.also  D.young  E.something
 答案:C
 3)、 A.a few  B.listening  C.also  D.young  E.something
 答案:D
 4)、 A.a few  B.listening  C.also  D.youngE.something
 答案:E
 5)、 A.a few  B.listening  C.also  D.young  E.something
 答案:A

友情链接